Skip to content

Website verbeteren:10 snelle en effectieve tips.

Leestijd: 2 minuten 52 seconden

Je wil je website verbeteren, maar je hebt niet al te veel tijd. Daarom heb ik 10 tips voor je op een rijtje gezet waarmee je snel je website kunt verbeteren. Al deze tips om je website te verbeteren kun je uitvoeren in 10 minuten of minder. Succes!

1 - Check je links.

Loop je website pagina voor pagina door en check of al je links goed werken. Ik raad je aan om je website eens per jaar helemaal te checken op gebroken linkjes, omdat deze voor bezoekers natuurlijk als zeer irritant ervaren worden.

2 - Check je (oude) content.

Is alles nog up-to-date? Net als de links-check is dit ook een belangrijk punt om je website te verbeteren. Een bedrijf, vooral als het beginnend is, is altijd in beweging. Check de teksten op je website, en kijk of alles nog klopt. Tarieven, contactgegevens, het verhaal onder Over ons, je Teampagina, ga alles bij langs.

3 - Verklein je afbeeldingen.

Grote afbeeldingen hebben een negatieve invloed op je site snelheid. Heb jij afbeeldingen van meerdere MB’s geupload, dan kun je die beter verwijderen en opnieuw uploaden in een kleiner formaat. Liefst niet groter dan 300kb.

4 - Check SEO tags

Heb je een SEO plugin zoals Yoast SEO geïnstalleerd op je website? Heb je deze een hele tijd geleden ingesteld? Dan heeft het grote kans dat je SEO tags zijn verouderd. Check de meta- en title tags van je pagina’s en pas aan wanneer dat nodig is.

5 - Markeer op elke pagina één titel als H1.

Elke pagina moet zeker 1 titel hebben die als H1 (Heading 1) gemarkeerd is. Zorg dat in deze titel kort maar duidelijk omschreven staat waar de pagina of blog over gaat. Google leest H1 als de titel van jouw blog of pagina. Heeft een pagina geen H1, dan heeft dat een negatieve invloed op je vindbaarheid.

6 - Doe een speed test.

Een speed test is zo gedaan en geeft je goed inzicht in hoe jouw website presteert op het gebied van snelheid. Ik raad de test van Pingdom aan, omdat deze je een handig en begrijpelijk overzicht geeft. De test is helemaal gratis. Het beste is wanneer je website een laadtijd heeft van minder dan 3 seconden. Zit je hierboven? Bestudeer het rapport en bekijk waar er winst valt te behalen.

7 - Installeer een back-up plugin.

Heel belangrijk, dit kan je heel veel tijd schelen mocht er iets gebeuren met je website. Ik heb laatst een blog geschreven waarin ik je stap voor stap uitleg hoe je op je WordPress website een backup-plugin installeert, en hoe je backups kan maken.

8 - Verander je login naam van Admin naar iets anders.

Veel mensen hebben als standaard gebruikersnaam Admin, maar wist je dat dit de meest onveilige gebruikersnaam is die je kunt hebben? Hackers proberen vaak eerst in te loggen met de Admin gebruikersnaam. En als ze die al juist hebben, dan zijn ze al voor 50% binnen.

9 - Update plugins, WordPress en thema.

Updates uitvoeren is zeer goed voor de ‘gezondheid’ van jouw website. Het zorgt ervoor dat alles up-to-date is, en daardoor zijn er zo weinig mogelijk beveiligingslekken en bugs op jouw website. Vergeet niet voordat je updates uitvoert, een backup van je website te maken.

10 - Verbeter een gedeelte op jouw website.

Je hele website verbeteren is vaak nogal een opgave. Kies een klein gedeelte op je website, en verbeter het in 10 minuten. Maak de tekst bijvoorbeeld leesbaarder, kies andere kleuren, voeg een schaduw toe of verander het beeld.

Na het lezen van deze blog kun je in korte tijd je website verbeteren. Loop je vast of lukt er iets niet? Neem even contact met mij op. Ik help je graag.

Lees ook dezeblogs:

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *