Skip to content

website laten maken.hoe gaat dat?

website laten maken

Een website laten maken bij De Webtuin of bij eigenlijk elk ander webdesign bedrijf gaat altijd in drie fases. Bij de Webtuin noemen we deze fases de drie D’s, namelijk: Discover, Design en Deliver. In deze blog leg ik je uit wat je kan verwachten van elke fase. 

Stap 1
DISCOVER
In de Discover fase leren we elkaar kennen, vertel jij mij jouw wensen en verzamelen we alle benodigde input.
Stap 1

We beginnen met het in kaart brengen van jouw wensen. Het is heel belangrijk dat je eerst zelf nadenkt over wat je graag zou willen. Je kunt dat doen door bijvoorbeeld een lijstje te maken met websites die jou aanspreken, een mood-board te maken op Pinterest, of een schets te maken.

Geen inspiratie?

Heb je nog geen idee wat je zou willen? Kijk dan eens hoe de websites van andere bedrijven in jouw branche eruit zien en beoordeel ze. Wat vind jij goed aan deze websites en wat vind je juist minder goed? Grote kans dat je na het bekijken van een aantal websites al een stuk helderder hebt hoe je jouw website wilt inrichten. Vind je het nog steeds lastig? Dan kan ik je altijd helpen door samen met jou te brainstormen.

Discover formulier

Tijdens deze fase vraag ik je ook mijn online discover-formulier in te vullen, zodat ik een goed beeld krijg van jou, jouw bedrijf en jouw wensen. Ook stuur je mij alle beeldmateriaal (als je dit hebt), teksten en andere informatie voor op de nieuwe website.

In gesprek

Vervolgens gaan we in gesprek. Dit kan bij mij op kantoor in Groningen, in een videogesprek of via de telefoon. Ik bereid mij hierop voor door jouw input en wensen door te nemen en een plan te maken voor jouw nieuwe website. Tijdens het gesprek nemen we dit plan door, en schaven we hieraan totdat jij er tevreden mee bent.

website inspiratie
Voorbeeld van een Pinterest board ter inspiratie voor een website
Stap 2
DESIGN
De 2e Design fase bestaat uit ontwerpen afgewisseld met feedback rondes. Jij blijft steeds nauw betrokken bij het maakproces.
Stap 2

Jouw taak zit er voor het grootste gedeelte op en nu ga je jouw WordPress website laten maken. Je blijft nauw betrokken bij het maakproces doordat er altijd één of meerdere feedback-momenten zijn. Hoeveel van dit soort momenten we zullen hebben, hebben we op voorhand afgesproken. Tijdens een feedbackmoment kun je feedback leveren op alle elementen van de website, zodat ik op het goede spoor blijf en uiteindelijk de website oplever die jij voor ogen had. De website die jij te zien krijgt tijdens een feedback-moment is al een échte, werkende website achter een beveiligde omgeving.

Hoe lang duurt deze fase?

Hoe lang de Design fase duurt, is afhankelijk van de complexiteit van de website, maar je hebt er zelf ook invloed op. Wanneer jij zelf namelijk snel bent met het geven van feedback, zal het proces sneller verlopen. Het laten maken van een gemiddelde website duurt vaak minimaal 3 en maximaal 7 weken.

Design
1e ronde
Design
2e ronde
Design
1e ronde
Feedback
2e ronde
Feedback
3e, 4e ronde etc.
website laten maken design
Stap 3
DELIVER
Tijdens de Deliver fase lanceren we jouw website en leg ik je uit hoe jouw website werkt.
Stap 3
Na het laatste feedback-moment voldoet de website aan al jouw wensen en is deze klaar om gelanceerd te worden. Ik maak een tutorial voor je, zodat je meteen de basis-vaardigheden van het beheren van jouw website onder de knie hebt. Ook lever ik, na de lancering van jouw website, een week lang gratis assistentie zodat jij een vliegende start kan maken met jouw splinternieuwe website.

...En daarna?

Nu jouw website online staat, wil je dat ook zo houden. Het is belangrijk goed voor jouw website te zorgen (om maar in Webtuin termen te spreken), zodat deze snel en veilig blijft. Daarom is het belangrijk dat updates op tijd worden uitgevoerd en dat er periodiek backups wordt gemaakt.

Hoe kan ik mijn website veilig en snel houden?

Omdat veel van mijn klanten zich liefst op de content van hun website en niet op de techniek erachter, bied ik technisch website onderhoud aan voor een vast bedrag per maand. Je krijgt hiervoor niet alleen de broodnodige backups en updates, maar ook een periodiek een rapport van de prestaties van jouw website, een soort maandelijkse APK-keuring. Kijk voor meer informatie over technisch onderhoud op de pagina voor technisch website onderhoud.

Veelgestelde vragen

Een WordPress website laten maken duurt 3 tot 7 weken. De exacte duur is afhankelijk van het aantal afgesproken feedback-momenten. Je hebt zelf ook invloed op de duur van het proces. Wanneer jij zelf namelijk snel bent met het aanleveren van input, en het geven van feedback, zal het proces sneller verlopen.

Dit is afhankelijk van hoe druk het op het moment is. Neem even contact met mij op, en ik vertel je wanneer ik kan beginnen!

De prijs van een maatwerk WordPress website is enorm afhankelijk van jouw wensen. Reken in ieder geval op een bedrag vanaf 995 euro voor een op maat gemaakte simpele website. Wil jij een exact kostenplaatje ontvangen? Neem dan contact met mij op, vertel me jouw wensen (zo exact mogelijk), en ik maak een vrijblijvende offerte voor je.

Na oplevering van de website betaal je maandelijks een vast bedrag per maand voor technische ondersteuning, updates, backups en het gebruik van de premium software op jouw website. Voor een simpele website ligt dit bedrag op 24,95 euro per maand. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van de complexiteit van de website en wordt halfjaarlijks of jaarlijks vooraf gefactureerd. Kijk voor meer informatie op de pagina voor technisch website onderhoud

Nee, maar ik raad je sowieso aan altijd zelf een hosting pakket en een domeinnaam aan te schaffen, hierdoor heb je zelf altijd alle controle over jouw website. Natuurlijk kan ik assisteren bij het aanschaffen van een hosting pakket en een domeinnaam. Zelf heb ik goede ervaringen met Siteground. De servers van Siteground zijn snel, en de helpdesk is 24/7 bereikbaar.