Wat zet je in defooter van je website?

Leestijd: 3 minuten 9 seconden
Wat is een footer?
Wat moet er in mijn footer staan?
1 - Privacy Policy
2 - Algemene voorwaarden
Voor de algemene voorwaarden geldt eigenlijk hetzelfde als de privacy policy. De footer is ook een gangbare plek hiervoor, ook omdat je deze pagina vaak niet in je hoofdmenu in de header wilt plaatsen, maar toch wilt dat de pagina door elke bezoeker gemakkelijk te vinden is.
3 - Contactgegevens
Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar als ik even snel op zoek ben naar de contactgegevens van een bedrijf, dan scroll ik altijd als eerst even snel naar de footer, omdat ik de kans groot acht dat deze hier staan. Als dit dan niet zo is, dan vind ik vaak wel een linkje naar de contactpagina in de footer. Zorg dus of voor contactgegevens in de footer (of zelfs een contactformulier), of een linkje naar de pagina waar deze gegevens te vinden zijn.
4 - Sociale media icoontjes
Ook zo’n klassieker voor in de footer. Ben je bezig met een following op te bouwen op sociale media, dan kunnen deze linkjes in de vorm van icoontjes niet ontbreken. Wanneer bezoekers interesse hebben in jouw bedrijf, is sociale media een laagdrempelige manier om jullie/jou beter te leren kennen.
5 - Nieuwsbrief inschrijfformulier
Ben je bezig met een following op te bouwen voor een nieuwsbrief? Dan mag dit formulier niet ontbreken aan je footer.
6 - Jouw logo
Het herhalen van jouw logo in de footer zorgt voor consistentie en meer bekendheid. Hoe vaker bezoekers jouw logo zien, hoe herkenbaarder deze voor hen wordt. Het kan dus geen kwaad jouw logo op meerdere plekken op jouw website te laten zien, waaronder de footer.
7 - Jouw missie
Heeft jouw merk of bedrijf een missie of tagline? Is deze missie niet langer dan 1 of 2 zinnen? Zet hem dan in de footer (bijvoorbeeld onder het logo), om dezelfde reden als bovengenoemd logo.
8 - Call-to-action
Heb je een bepaald doel met jouw website? Heb je een bijvoorbeeld een leuke aanbieding of gratis content voor je bezoekers? Dan kun je een call-to-action knop aan je footer toevoegen.
Bovenstaande elementen kun je dus allemaal aan je footer toevoegen, maar maken wel slimme keuzes. Een footer kan ook te vol raken. Bedenk wat voor jou belangrijk is, en plaats dat in de footer. Ik heb bijvoorbeeld gekozen voor mijn logo, sociale media icoontjes, contactgegevens, links naar algemene voorwaarden en privacy policy en handige links. Ben je benieuwd hoe je jouw website nog meer kan verbeteren? Lees dan eens deze blog, ik geef je 10 snelle tips om je website te verbeteren. Loop je vast of lukt er iets niet? Neem even contact met mij op. Ik help je graag.
No comment yet, add your voice below!