Skip to content

5x Waarom WordPress het beste CMS is voorjouw website.

Leestijd: 2½ minuut

Als ik een website voor een klant maak, dan is deze altijd gebouwd in het WordPress CMS. Waarom WordPress? Ik werk nu meer dan 10 jaar met het CMS. Mijn eerste WordPress website maakte ik voor mijzelf als singer- songwriter. Nu, jaren later, ken ik zowat alle ins en outs en heb ik nog steeds niets ontdekt dat ik niet fijn vind aan het platform. Het is eigenlijk met de jaren alleen maar beter geworden. Bij deze geef ik vijf redenen waarom WordPress het best CMS is voor jouw website.

#1 Geen hoge maandelijkse kosten, want WordPress is en blijft gratis.

WordPress is een gratis, open-source Content Management Systeem. Dat betekent dat jij als zzp’er of klein bedrijf, los van webhosting en domeinregistratie, niet vast zit aan maandelijkse kosten om je website in de lucht te houden.

#2 WordPress page builders houden de kosten laag en de kwaliteit hoog!

Waarom zou je moeilijk gaan doen met codetalen als je je website ook kan bouwen met een drag & drop page builder? Een page builder wordt vaak gebruikt door duizenden mensen tegelijk en wordt daardoor regelmatig ge-update. Goede page builders zijn dus helemaal door de wol geverfd en vrij van irritante bugs. En als je dacht dat twee websites gemaakt met dezelfde page builder op elkaar lijken, dan heb je het mis. Wanneer je een page builder gebruikt, begin je met bouwen vanuit een blanke pagina. Mijn favo page builder is op dit moment Elementor.

#3 Iedereen kan het!

Kan je een beetje overweg met Facebook? Nou, dan kun je, als je een beetje tijd en liefde investeert, ook zelf je WordPress website onderhouden, want WordPress werkt hartstikke makkelijk. Een nieuw bericht plaatsen, een pagina aanpassen, het is allemaal zo geleerd (en gedaan). Je hebt geen kennis nodig van CSS, PHP of andere ingewikkelde codetalen.

#4 Heb je de basis onder de knie? Ontdek de vele mogelijkheden van plugins.

WordPress was ooit alleen blog-platform, maar plugins hebben ervoor gezorgd dat het platform zo veel meer is geworden. Plugins zijn kleine softwaretoepassingen die functionaliteiten aan jouw website kunnen toevoegen, zoals een fotogallerij of een boekingsysteem. Er zijn zelfs plugins die jouw website omtoveren van een normale website tot een webshop.

#5 Wil je hoog in scoren in Google? WordPress is SEO vriendelijk!

Je wilt hoog scoren in Google op de zoektermen die van toepassing zijn op jouw bedrijf. Dat wil tegenwoordig iedereen. Ook al is de concurrentie moordend, met WordPress zit je in ieder geval goed wat de basis betreft. Met SEO plugins als Yoast SEO optimaliseer jij jouw site in een mum van tijd. Stel bijvoorbeeld focus zoekwoorden in voor jouw blogs of laat de plugin eenvoudig jouw content analyseren.

Mijn lijstje is eigenlijk nog veel langer, maar ik denk dat dit wel de vijf meest belangrijke redenen zijn waarom WordPress de beste keus is voor een zzp’er of klein bedrijf. Wat zijn jouw ervaringen met WordPress? Waarom gebruik jij WordPress?

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *